Ikuti Kami

Jumlah Pelawat

Tip-Tip Penggunaan Komputer

Petua mudah meningkatkan keselamatan anda di internet

posted Nov 11, 2012, 7:16 PM by Azril Adnan

Anda hanya perlu pastikan bahawa browser anda sentiasa di kemaskini kepada versi yg terbaru.

How to uninstall Bluestack

posted Nov 11, 2012, 7:10 PM by Azril Adnan

Pomen PC Tips - How to uninstall Bluestacks


Notifikasi Facebook sambil melayari internet dengan chrome

posted Jun 16, 2012, 12:49 AM by Azril Adnan


Sekarang anda boleh bekerja dan dalam masa yg sama mendapat live status facebook anda di bawah chrome. Macam di gambar di atas.

Caranya :-

  1. Pergi ke 'extension page' dalam chrome store
  2. Cari 'log in to facebook'
  3. Click 'add to chrome'
  4. Tunggu sehingga keluar permintaan utk login to facebook.
  5. masukkan username dan password utk facebook anda dan enter
  6. voila!

1 pintu tak perlu ada 2-3 org jaga

posted Jun 13, 2012, 7:07 PM by Azril Adnan

Dalam 1 komputer tak perlu ada lebih dari 1 antivirus. Mempunyai lebih antivirus tidak bermakna komputer anda akan lebih selamat malah akan menambah kebarangkalian utk diserang. Kita ambil contoh sebuah pintu kemudian kita lantik 2 org jaga. Apabila ada ancaman; 1 jaga akan ingat jaga yg lagi satu tu yg akan ambil tindakan dan jaga yg lagi satu tu akan ingat sebaliknya. Jadinya pintu itu tidak lah selamat.

Konflik....

Tips Penjagaan Komputer Riba/Laptop

posted Mar 20, 2012, 10:17 PM by Azril Adnan


Penggunaan komputer riba atau laptop adalah trend masa kini. Mudah dibawa serta menampilkan gaya eksklusif. Biar pun telah lama digunakan dengan penjagaan yang sempurna ia seperti baru dibeli. Penjagaan komputer riba yang efektif memanjangkan jangka hayat penggunaannya. Ikutilah beberapa tip cara penjagaan komputer riba anda.


1.Bateri
* Elakkan daripada penggunaan bateri.
* Komputer lebih sejuk tanpa haba dari bateri.
* Jika bateri sudah habis dicas, digalakkan menggunakan kuasa dari adapter.
* Pastikan bateri berada di bawah 10 peratus sebelum dicas semula.
* Jika terlalu kerap dicas, bateri akan kehilangan keupayaan menyimpan tenaga di bawah 50 peratus.

2. Papan Kekunci.
* Letakkan sekeping kertas A4 untuk papan kekunci setiap kali tidak menggunakannya untuk menghindarkan papan kekunci dimasuki habuk.
* Sesekali lapkan papan kekunci dengan perlahan-lahan. Jangan terlalu kasar untuk mengelakkan butang kekunci rosak.
* Kalau boleh gunakan papan kekunci dan tetikus berasingan supaya kita tidak terlalu kerap menggunakan papan kekunci di komputer riba.

3. Skrin LCD
* Lapkan ia selalu kerana mudah dimasuki habuk.
* Gunakan screen saver.
* Power management setkan pada 'Turn Off monitor in ... minutes'.
* Elakkan menyentuh skrin dengan jari kerana kesan jari yang berminyak menyukarkan untuk pembersihan.
* Jangan letakkan jari di skrin kerana boleh menyebabkan 'Dead pixel'.

4. Haba Panas
* Pasikan komputer riba anda ada ruang untuk mengeluarkan haba panas.
* Perlu diingat komputer riba mempunyai ruang simpanan yang kecil.

5. Surge Protector
* Fungsinya sebagai menjaga perisian dan perkakasan daripada rosak.
* Disyorkan jenama APC, BELKIN atau TARGUS.
* Kelebihan APC - mempunyai bateri simpanan, line protection (tiada elektrik tapi masih boleh dihidupkan lagi) dan mempunyai amaran kehabisan bateri.
* Kelebihan lain Surge Protector ialah menjaga HDD dan Power Supply.

6. Port
* Sentiasa dibersihkan kerana mudah dimasuki habuk.
* Gunakan berus atau berus gigi lama.
* Pastikan suis dimatikan ketika membuat pembersihan.

Evolusi Daripada Microsoft Windows

posted Aug 8, 2011, 6:05 AM by Salwan Sulaiman   [ updated Aug 8, 2011, 7:21 AM ]

Mari kita semua imbas kembali evolusi Microsoft Windows Bermulanya dari tahun 1982 hingga 2009:


1. 1982
    


Microsoft released MS-DOS 1.0 (Disk Operting System), a 16-bit operating system with a command line interface


2. 1985

Microsoft introduce the first version of Windows, Windows 1.0, which was also the first OS from Microsoft to feature a graphical user interface (GUI)

3. 1987

Released in 1987, Windows 2.0 was the first Windows OS to allow application windows to overlap one another

4. 1990

Windows 3.0 launched with a revamped GUI, advanced graphics with 16 colors (previous version only supported eight) and improve memory management.

5. 1993


Microsoft's first 32-bit OS, Windows NT 3.1 (New Technology) was launched in 1993. Although numbered 3.1, it was the first in the NT family of operating system, which were designed to be powerful and flexible operating system for business users.

6. 1995

in 1995, windows 95 came with with a new GUI, saw the introduction of Plug and Play Technology, ran 32-bit applications natively and marked the first appearance of Window Explorer.

7. 1996

Windows N 4.0 had the same GUI as Windows 95 and introduced the now familiar Windows Task MAnager. It was the last of the Windows NT family that carried the NT designation.

8. 1998


Windows 98 launched in 1998 abd was followed by an update in 1999 called Windows 09 Second Edition(SE).

9. 2000

February 17th-A continuation of the NT family, Windows 2000 Professional introduced many of the new features of Windows 98 into the NT line. It was released in four different editions.

10. 2000


Septh 14th- Micorsoft released Windows Millennium Edition (ME) in the same year, a consumer orientated OS with an updated GUI that resembled elements of Windows 2000, with the new System Restore feature. It was the last Windows OS to be based on the Windows 95 code base.

11. 2001

Window XP (Short for Experience) was released as the successor to both Windows 2000 and Windows ME, merging the two OS families around the Windows 2000 code base. It Featured a significantly redesigned GUI and was the first version of Windows to use product activation.

12. 2007

Windows Vista was released in 2007, six years after Windows XP- the longest time span ever between successive releases of Windows. Vista was scheduled to ship in 2003, but after years of work and delay, Microsoft group VP Jim Allchin rebooted the project in 2004. The original OS, based on Window XP code, was crapped, key features were cut and the base codewas rewritten, building on top of Windows Server 2003. Vista included a new GI named Window Aero, a changed Window Explorer, introduced Desktop Gadgets and the infamous User Account control.

13. 2009

January 19th- Microsoft released Windows 7 Beta for public download on its website, which could be installed and used until August 1st 2009. Originally limited to 2.5 million downloads; the download popularity caused Micorsoft to extend unlimited downloads until February 10th.

May 5th - Windows 7 release Candidate was released for public download, which could be installed and used until March 1st, 2010 when it will shut down every two hours, eventually expiring on June 1st, 2010.

July 13th- Windows 7 released to Manufacturing (RTM) build finalized. RTM, also known as a Gold Master, indicates that an application has met quality standards and is ready for mass distribution to manufacturers.

October 22nd- The launch date for Windows 7's public release.

Tips For Troubleshooting Internet Slow Internet Connection

posted Aug 8, 2011, 2:49 AM by Salwan Sulaiman

1. Broadband Router Settings

As the centerpiece of a network, a broadband router can be responsible for slow Internet connections if configured improperly. For example, the MTU setting of your router will lead to performance issues if set too high or too low. Ensure your router's settings are all consistent with the manufacturer's and your Internet Service Provider (ISP) eg : Streamyx, Jaring, P1Wimax,DIGI, MAXIS, CELCOM recommendations. Carefully record any changes you make to your router's configuration so that you can undo them later if necessary.

2. Wireless Signal Interference

Wi-Fi and other types of wireless connections may perform poorly due to signal interference, which requires computers to continually resend messages to overcome signal issues. Household appliances and even your neighbors' wireless networks can interfere with your computers. To avoid slow Internet connections due to signal interference, reposition your router for better performance and change your Wi-Fi channel number.

3. Internet Worms

An Internet worm is a malicious software program that spreads through computer networks. If any of your computers are infected by an Internet worm, they may begin spontaneously generating network traffic without your knowledge, causing your Internet connection to appear slow. Run antivirus software regularly to diagnose and remove these worms from your computers.

4. Running Background Applications

Some software applications you install on a computer run in the background, quietly consuming network resources. Unlike worms, these are programs designed to do useful work. Peer to peer (P2P) programs in particular can heavily utilize your network and cause connections to appear slow. It's easy to forget these applications are running. Always check computers for any programs running in the background when troubleshooting a slow network.

5. Faulty Network Equipment

When routers, modems or cables fail, they typically won't support connections. Certain technical glitches in network equipment, however, adversely affect performance even though connections are maintained. To troubleshoot potentially faulty equipment, temporarily re-arrange and re-configure your gear while experimenting with different configurations. Try bypassing the router, swapping cables and changing network adapters to isolate the slow performance to a specific component of the system.

6. Service Provider Issues

Internet speed ultimately depends on the service provider. Your ISP may change their network's configuration, or suffer technical difficulties, that inadvertently cause your Internet connection to run slow. ISPs may also intentionally install filters or controls on the network that can lower your performance. Don't hesitate to contact your service provider if you suspect they are responsible for a slow Internet connection.

Disk Defrag.. Apa fungsi dan kelebihannya

posted Jul 12, 2011, 8:07 PM by Salwan Sulaiman

Disk Defrag bermaksud proses penyusunan data-data atau fail-fail di dalam komputer Hard Disk anda. Fragmentation atau Pemecahan/ pembahagian/ susunan data berlaku pada Hard Disk setiap kali kita melakukakan perubahan atau tindakan seperti contoh pemindahan fail, membuang fail serta minyimpan apa sahaja maklumat berkenaan dengan fail di mana fail-fail atau data-data tersebut kerap kali tersimpan di dalam Hard Disk berbeza daripada fail asal tersebut.

Ini akan menyebabkan prestasi window akan menjadi lembap dan mengambil masa yang agak lama untuk membuka sesuatu fail atau applikasi.

Disk Defrag adalah alat atau applikasi yg mampu menyusun segala data-data dan fail-fail  di mana ia mampu menyusun kembali data-data tersebut kepada yang lokasi asal. Applikasi ini boleh didapati di dalam window :

1. Pergi pada button "Start".
2. Klik "All programs", dan cari pada "Accessories" dan terus ke "System Tools".
3. Anda akan dapati program yg bernama "Disk Defrag" dan double klik pada Ikon tersebut
4. Kemudian Applikasi Disk Defrag akan terpapar. Jika anda mempunyai lebih daripada 1 Partition Contoh : "Local Disk C, Local Disk D dan lain2", saya sarankan anda mulakan dulu dengan Local Disk C dan di ikuti seterusnya.
5. selepas pilih partition untuk defrag, klik pada button "defrag" .. tunggu sehingga selesai proses defrag tersebut.
6. Saya sarankan sekiranya anda selesai melakukan proses defrag disk ini, Restart PC anda agar segala applikasi Window anda boleh berjalan dengan lancar.


Pilihan kedua, anda juga boleh memuat turun applikasi Disk Defrag ini terus dari laman Sesawang seperti berikut:
http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/download/.

Applikasi ini adalah percuma, jadi anda tidak perlu risau.. Selamat Mencuba, dan semoga berjaya.. :)

Tera Copy, the most fastest file transfer..

posted Jun 26, 2011, 9:44 PM by Salwan Sulaiman   [ updated Jul 28, 2011, 4:14 AM ]

Anda terasa pc anda lembab untuk copy data mahupun transfer(pindah) data terutamanya pada usb pendrive mahupun external harddrive??

kami ada penyelasaiannya.... nak tahu????

kami perkenalkan software yang dinamakan TeraCopy...

Fungsi dan ciri-ciri menarik yang ada pada software ini adalah seperti berikut:

1. copy data dengan cepat
2. anda boleh pause dan resume kembali proses copy anda tanpa mengubah sebarang bentuk didalam data anda
3. error recovery (membaik pulih kesilapan data ketika berlakunya pemindahan)
4. menunjukkan data yang corrupt(kerosakan data).
5. dan lain2... (memang gempaq habis)


apa yang menariknya mengenai software ini, seperti contoh jika salah satu atau sesetangah data rosak ketika anda sedang memindahkan fail2/ data2 anda, ia tidak akan menganggu atau menghentikan proses pemindahan malah ianya akan menunda(delay) dan meneruskan pemindahan data2 lain... amat mudah, untuk pemasangan dan cara penggunaannya juga tidaklah sesulit yang disangkakan..


Di bawah saya sediakan beberapa screenshots untuk tatapan anda semua:


Apa yang penting keistimewaan software ini adalah PERCUMA...... betul memang percuma...


pergi link di bawah ini dan muat turun file tersebut, pilih pada TeraCopy sahaja, kalau anda berduit anda boleh pilih pada T
TeraCopy Pro.. Selamat mencuba, anda pasti teruja dengan kehebatan TeraCopy :)

http://www.codesector.com/download.php

Megaupload, Torrent n etc blocked?????? OMG

posted Jun 15, 2011, 4:22 AM by Salwan Sulaiman

In what appears to be a memo sent to ISPs by the regulator of Internet industries in Malaysia, all service providers have been ordered to completely block various file-sharing sites including The Pirate Bay, MegaVideo and other hosting services. The move follows an April statement by the country’s Prime Minister in which he promised his administration would never censor the Internet.

The regulation of the communications and multimedia industry in Malaysia is handled by SKMM – the Malaysian Communications and Multimedia Commission. Under a 1998 Act of the same name, the Commission is empowered to carry out a range of functions, several of which are law-related.

According to SKMM’s website, the Commission has the power to “implement and enforce the provisions of the communications and multimedia law”, “regulate all matters relating to communications and multimedia activities not provided for in the communications and multimedia law” and to recommend reforms to existing law.

SKMM is clearly a powerful organization and if a document uncovered by Wirawanweb.com is authentic (and it appears to tick all of the necessary boxes), its considerable muscles have just been flexed against online copyright infringement.

The memo, titled ‘Request For Action Under Section 263(2) of The Communications and Multimedia Act CMA 1998‘ (the legislation that gives SKMM its powers) appears to order all of Malaysia’s ISPs to immediately block a number of high-profile file-sharing related sites, as listed below:

- http://www.warez-bb.org
- http://thepiratebay.org
- http://www.movie2k.to
- http://www.megavideo.com
- http://www.putlocker.com
- http://www.depositfiles.com
- http://www.duckload.com
- http://www.fileserve.com
- http://www.filetube.com
- http://www.megaupload.com

“The above-mentioned URL/Web Address has been found by Ministry of Domestic Trade, Co-Operative & Consumerism (KPDNKK) to be in contravention of law in Malaysia,” says the memo, which is signed by Acting Senior Director of the Digital Security Services Division, Eneng Faridah Iskandar.

Breaches of Section 41 of the Copyright Act 1987 are being cited by SKMM as the grounds for the blocks, legislation which has been used against a number of Malaysia-hosted file-sharing sites in the past.

During 2008 and 2009, SKMM ordered webhost Shinjiru to take several torrent sites offline due to Section 41 breaches including Superfundo, LeechersLair, Extremebits and Rapthe.

The memo’s content and particularly its timing appear to have come as a shock to many Malaysian Internet users. Speaking at the 1st Malaysian-ASEAN Regional Bloggers Conference in April 2011, Prime Minister Datuk Seri Najib Razak vowed that his administration would never censor the Internet.

However, SKMM has previously made it clear that in their opinion there is a difference between censorship and upholding the rule of law.

“The Malaysian legal system provides that there is no censorship of the Internet by virtue of Section 3 (3) of the Communications and Multimedia Act (CMA) 1998,” the organization said in an earlier statement.

“However, the SKMM would like to remind all Internet users that content that is illegal offline is also illegal online and other laws in Malaysia are applicable regardless of platform and can deal with the various types of offences which are committed via the Internet or any other mobile applications.”

As part of SKMM’s ‘Vision and Mission’ statement, they promise to provide “transparent regulatory processes” so hopefully a full statement on the blocking decision will be delivered in due course.


reference : http://torrentfreak.com/pirate-bay-megaupload-others-blocked-by-government-order-110609/

1-10 of 26